Away transfers koristi kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija možete o kolačićima možete pronaći ovdje: zaštita privatnosti.

Učitavam...
Menu
hr HR

Opći uvjeti

SL Tours obrt za usluge u turizmu, Internet Turistička Agencija, Vl. Tonći Zec, Vrboran 5a, Split, OIB: 47293319883, ID COD: HR-AB-21-97748439 djeluje pod tržišnim imenom „Away Transfers“ na web stranici www.away-transfers.com u (daljnjem tekstu „Mi“, „Agencija“). Agencija je izradio ove opće uvjete (u daljnjem tekstu: „Opći uvjeti“) kako bi definirao prava i obveze između Agencije i korisnika usluge (u daljnjem tekstu: „Korisnik“). Rezervacijom i korištenjem naših usluga stupate u ugovor s Agencijaom i postajete zakonski obvezani ovim Općim uvjetima.

Rezervacija usluge

Za izvršenje rezervacije potrebno je slijediti rezervacijski postupak na našoj web stranici. Osoba koja vrši rezervaciju mora biti starija od 18 godina. Rezervacija mora biti izvršena najmanje 24 sata prije početka korištenja usluge. Korisnik je odgovoran za pravovaljanost podataka unešenih u rezervacijski formular.

Agencija nije dužan izvršiti rezervaciju. Ukoliko rezervacija nije uspješno izvršena Korisnik će biti obaviješten putem e­mail adrese koju je naveo u rezervacijskom formularu.

Za konačnu potvrdu rezervacije potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od najmanje 20% ukupne cijene rezervirane usluge. Uplata se vrši na bankovni račun Agencije, online kartičnim plačanjem ili putem „PayPal“ servisa za online plačanja.

Nakon zaprimljene uplate Agencija će Korisniku dostaviti potvrdu o rezervaciji / voucher, na e­mail adresu koju je Korisnik naveo prilikom popunjavanja rezervacijskog formulara. Korisnik je po primitku dužan pregledati potvrdu te ukoliko uoči nepravilnosti odmah obavijestiti Agenciju, u suprotnom podaci navedeni u rezervaciji smatrati će se valjanima. Korisnik je dužan isprintati potvrdu o rezervaciji te je predočiti vozaču prije ulaska u vozilo.

Pravo korisnika na otkaz i promjenu rezervacije

Korisnik ima pravo na promjenu rezervacije, te je u tom slučaju dužan poslati zahtjev za promjenu rezervacije na e­mail adresu Agencije, najkasnije 24 sata prije početka korištenja usluge. Ukoliko je moguče, promjena rezervacije će biti izvršena bez troškova naknade. Agencija zadržava pravo odbiti promjenu rezervacije.

Korisnik ima pravo otkazati rezervaciju, a otkazana rezervacija podliježe troškovima otkaza po slijedećoj skali:
- više od 7 dana prije početka korištenja usluge: 10% od uplačenog iznosa
- 3 do 7 dana prije početka korištenja usluge: 20% od uplačenog iznosa
- manje od 3 dana prije početka korištenja usluge: 100% od uplačenog iznosa / nema povrata

U slučaju da se korisnik ne pojavi na mjestu polazišta u dogovoreno vrijeme (takozvana „no-show“ situacija), a da prethodno nije obavijestio Agenciju o kašnjenju ili otkazao uslugu, Korisnik nema pravo povrata novca koji je prethodno uplatio, a Agencija ima pravo teretiti Korisnika za ostatak iznosa rezervirane usluge.

Prava i obveze Agencije

Agencija se obvezuje da će izvršiti prijevoz putnika profesionalno i u skladu s pravilima i zakonima Republike Hrvatske. Agencija garantira da su sva vozila kojima se vrši prijevoz registrirana i osigurana po zakonima Republike Hrvatske. Osiguranje putnika je uključeno u cijenu transfera.

Agencija ne snosi odgovornost za štetu nastalu uvjetima na koje nije mogao utjecati ili ih otkloniti (izvanredni uvjeti na cestama, uvjeti nepovoljni za vožnju, poplave, požari, štrajkovi, intervencije mjerodavnih vlasti i sl.).

Ukoliko usluga nije izvršena ili je izvršena djelomično, samom krivicom Agencije, Agencija je Korisniku dužan nadoknaditi štetu koja je proizišla neizvršavanjem ugovorene usluge.

Agencija nije dužan obaviti prijevoz neprijavljene prtljage ukoliko za nju nema dovoljno mjesta u vozilu. Agencija nije odgovoran za sadržaj prtljage.

Agencija ne može garantirati točno vrijeme trajanja putovanja. Informacije o trajanju putovanja objavljene na web stranici Agencije su informativnog karaktera, te ne moraju odgovarati stvarnom vremenu putovanja.

Ukoliko odabrano vozilo nije dostupno Agencija ima pravo prijevoz putnika obaviti drugim odgovarajućim vozilom.

Agencija zadržava pravo odbiti ukrcaj putnika ukoliko primijeti da se neki od putnika neprimjereno ponaša ili je pod utjecajem alkohola, droga ili drugih opijata. U tom slučaju usluga će se smatrati otkazanom, a Korisnik nema pravo na povrat novca.

Nadležnost suda

Stranke ovih Općih uvjeta nastojat će eventualne sporove rješavati sporazumno. U protivnom podvrgavaju se odluci nadležnog suda u Splitu, a mjerodavno pravo će biti hrvatsko pravo.

Copyright © 2018 Away Transfers - Sva prava pridržana